KatjaKurhela Sydämen tuotoksia

Elettyä elämää 3

59.  "Suon saareke pisaran muotoinen, turvapaikka ihmisen yksinäisen. Ympärillä suovettä hyistä, ahdistus tuntemattomista syistä. Hehkuva toivo valonaan, usko paremmasta seuranaan. Hän löytänee sielunkumppanin, ei elä ainiaan yksin. Sumu sakea yllä suon, on esteeksi haaveen tuon. Hälvenee toivo yksinäisen, ottaa kohtalon omakseen. Pimeässä edelleen asustaa, suota ainoastaan rakastaa."

60. "Kutsusi kuulen, vaikka sitä huomioi en, olen sinusta luopunut, niin ainakin luulen. Parempi taipaleeni on ilman sinua, ei enää pettymystä, ei kipua. Vapaana taas kulkea saan, kohti uutta ja parempaa. Asetan onneni etusijalle, joskus näinkin, et saa unelmiani pilalle. Kiitän kumminkin menneistä hetkistä, oli niitä hyviäkin jos jaksaa miettiä. Ei huonot hetket enää haittaa, tajusinpaha tärkeysjärjestyksen vaihtaa. Jos vielä kohtaamme, teemmehän sen hymyillen, vanhat haudaten ja uutta odottaen. Joskus sinäkin ymmärrät sen, ettet ole hyvä ihminen."

61. "Olet kuin koiranpentu jaloissani, taas kerjäät huomiota innoissasi. Olet niin säälittävä tapaus, mua kiehtoo enemmän vapaus. Eikö sinulla ole itsekunnioitusta, korvienvälisi on tyhjä ja musta? Häpeäisit vähän tuota epätoivoa, et koskaan löydä vaimoa. Katso peiliin ja mieti miksi, et voi ketään kutsua ystäviksi. Ei ystäviä ei naista, vaik' ettisit eri maista. Syy löytyy takaa suljetun mielen, sua tehdes' mikä meni pieleen? No etpä ole mun ongelmani, potkin sut taas pois jaloistani. Poistun katsomatta taakseni lainkaan, tunnen selässäni katseesi sairaan."

62. "On kuin jotain kaipaisin, en vaan tiiä mitä puuttuu. Kadonneen onnen haluaisin, kaipuun muoto alati muuttuu. Se on epämääräinen väreily pinnassa, jotain kai tarvitsen elämääni. Karkea otteinen ahdistus rinnassa, haluan löytää rauhan sisimpääni. Mul' kaikki hyvin on, enkö voisi nykyiseen tyytyä. Miks' sitten olen onneton, miksi annan hymyni hyytyä? Me kaksi miinus yksi, tulos on yksinäinen. En tunne itteäni hyväksytyksi, sydämeni ei ole yhtenäinen."

63. "Jos mielesi vaeltelee jossain kaukana, elä pelkää.. Se on vain etsimässä, mitä sydämesi halajaa.. Ehkä rakkautta ehkä toivoa, mutta löydettyään puuttuvan palasen, se palaa takaisin.. Jos sydämesi ei ole asioissa mukana, elä pelkää.. Se kenties on sulkeutunut suojellakseen sinua.. Saattanut muurit pystyttää, mutta kaikki sinun vuoksesi.. Mutta jos kehosi heittää pyyhkeen kehään, nii kannattaa pelätä.. Silloin pyydä mieleltäsi ja sydämeltäsi apua, ano tukea ja voimaa huomiseen.. Tehkää yhteistyötä, jotta pysytte kasassa.. Te kolme: sinä, sydän ja mieli, olette yhdessä vahvoja.."

64. "Sanat valheelliset korviini iskeytyy, lankean aina samaan ansaan. Luotan sinuun ilman syytä, osuu se vain omaan nilkkaan. Koska opin tätä viisaammaksi, ei miehistä ole luotettaviksi. Valheet ja oma etu verissä, se on miehille luonnollista. Oppia ikä kaikki sanotaan, kuinka vanhaksi pitää kasvaa? Montako kertaa tuntea tyhmäksi, aina joutua hyväksikäytetyksi? Olisko helpompaa luovuttaa, olla yksin omissa oloissaan. Ei pääsis kukaan satuttaa, olis onnellinen edes unissaan. Taas asennan lukon sydämeen, heitän avaimen pois itkien."

65. "Sielu pienen ihmisen, on ryhmässäkin yksinäinen. Etsii toista vertaistaan, elämän mittaista kumppaniaan. Kurkistaa taakse puskan, tutkii jokaisen nurkan. Kuka lie kaikesta päättää, voi tulevaisuudessa yllättää. Joskus löytynee läheltä, tai taasen matkalta pitkältä. Ikää kertyy enemmän, toivo hiipuu pimeään. Kulunut aika turhauttaa, mieli ei anna luovuttaa. Ehkäpä luotu pysymään, ilman rakkautta elämään. Jatkan kulkuani etsien, sumu sydäntä särkien." 

66. "Minne pääni käännänkään, näen vain tyhjiä taloja. Peruutan, enpäs menekään, en sammuta sydämeni paloa. Nyt suunnitelmat uusiksi, reitin valinta vaikea. Men' kuvitelmat muusiksi, on olo sangen haikea. Pilvilinnoja rakentaen, kurottaakko ylöspäin? Vaiko osaansa tyytyen, jatkan kulkua eteenpäin? Mistä neuvoa kysyä, mistä voi ystävän tuntea? Onko viisaus pysyvä, ystävyys uni surkea. Jospa yksin hyvä on, sydän tuohon tottumaton."

67. "Tieto uusi ja odottamaton, todennäköisyys vallan mahdoton. Kuinka käsitellä tunteita, vahvoina aamuyön tunteina. Sydän hymyilee ja kipristää, kerran koettu muistia virkistää. Aikoja vaikeitakin tulee varmasti, ilman niitä et arvosta saamaasi. Pelko heivaa ja ilo vastaanota, tylsyys on niin armotonta."

68. "Ilta hiljalleen hiipuu yöksi, unohtuu murheet ja menneet. Katse kohti valoista huomista, olen kiitollinen tulevista hetkistä. Valintani vaikkakin erilainen, täyttää se sydämeni onnesta. Rakkautta tulevaisuus tulvillaan, rauhassa painan pääni tyynyyn."

69. "Vilkas vallaton touhu, reipas lapsen askellus. Iloa pienistä asioista, surukin vain väliaikaista. Uhma vahvalla luonteella, rakkaus pyyteetön tarjolla. Teko usein harkitsematon, taustalla ajatus viaton. Sokeri suolaan sekoitettu, pieni ihmislapsi luonnehdittu."

70. "Kaipuu kaunis kehräävä, tunne täysin yllättävä. Se olan takaa hiipii, mielen reunoja riipii. Miksi juuri nyt, tilanteensa jo hyväksynyt. Onko poikkeus hetkellinen, ei lainkaan mieleinen. Muutos edes mahdollinen, aika turhan rajallinen. Haaveita vain heiluttelen, pian todellisuuteen tyytyen. Jännästi toimii sydän, rauhoitu mä pyydän. Jos järki kaiken ohjais, selvät sävelet soittais. Mutta elo arvaamaton, sydämen ohjaus jatkukoon."

71. "Kuuletko kun huudan, tuskani ilmaan purkautuu. Kuin hullu riehumassa, raivoni täysin holtiton. Särjen ikkunat kirkumalla, revin seinät surutta. Ennen niin rauhallinen, järjen ääni paennut. Tämänkö minulle halusit, kun rakkautesi lupasit. Tohditko todeksi tunnustaa, rikottu lupaus ilmassa. Kehtaatko edes hävetä, puhtoisen päältä käveltyäs. Jälkeesi ihmisen riekaleet, psykoosin virtaan sulautuneet."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Musta tuntuu hyvältä, suosittelen muillekin.

"Jälkeesi ihmisen riekaleet, psykoosin virtaan sulautuneet".

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Samaa kokonaisuutta EE 2n kanssa? OCD osiani kutittaa..

Käyttäjän KatjaKurhela kuva
Katja Kurhela

Jatkoa kaikille kirjoittamilleni runoille. Niitä pikkuhiljaa kertyy ja julkaisen useamman kerrallaan. :) Ja anteeksi sivistymättömyyteni, mutta mitä tarkoittaa tuo "OCD osiani kutittaa"?

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

OCD on lyhenne sanoista Obsessive Compulsive Disorder, suomeksi pakko-oireinen häiriö. Näin arkikielessä siihen viitataan joskus humoristisessa mielessä tilanteessa, jossa jonkinlaisen toistuvan kaavan rikkominen pistää "terveen" ihmisen silmään; kuten minulla nyt, kun kolmanneksi numeroidussa osassa esitetään kappalenumerointi poiketen kahdesta aikaisemmassa. Se ei ole tarkoitettu arvosteluksi, vaan mielenkiinnosta kysyin, jotta voisin hahmottaa kokonaisuuden paremmin - kuinka teosta tulee tulkita.

Käyttäjän KatjaKurhela kuva
Katja Kurhela Vastaus kommenttiin #5

Nuo ovat kaikki toisistaan irrallisia yksittäisiä runoja. Unohdin tällä kertaa poistaa numeroinnin, jota käytän omassa muistiossani pitääkseni lukua montako kirjoitusta on kasassa. Tulkita ne voi vain yhdellä tavalla, omalla sydämellään. Jokainen kokee ne omalla tavallaan. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tylsyys on niin armotonta,
siitä ollaan mieltä monta,
tieto uusi ja odottamaton,
liikkuu tiellämme tuntematon,
hetki hetkeltä lähestyvänä,
tieto uusi ja odottamaton.