KatjaKurhela Sydämen tuotoksia

Elettyä elämää

"Äänetön itku raikuu, se tyhjillä seinillä kaikuu. Sydän särjetty vapisee, sen palaset lattialle rapisee. Jää jäljelle lohduton ikävä, rakkaus tuo vedenpitävä. Kultainen kyynel vierähtää, voispa aika taakse pyörähtää. Ken tuomitsee toisen tyhjyyteen, ylenkatsoo omaan pyhyyteen."

 

"Istahdan hetkeksi ja yritän muistaa miltä tuntui, kun elämä oli helppoa ja huoletonta. Miltä kuuma hiekka tuntui varpaissa rannalla juostessa. Miltä vesipisarat tuntuivat sateen yllättäessä pienet leikkijät. Miltä äidin puhallus tuntui naarmuisessa polvessa. Miltä salaa näpistetty taikinanpala tuntui kätösissä. Miltä turvallinen ja rakastava koti tuntui ympärillä. Hatara muistikuva leijuu mielen takamailla, en saa siitä kunnolla kiinni. Yhtäkkiä tajuan, voin halutessani irroittautua hetkeksi arjesta ja kokea tuon kaiken uudelleen. Elää uudelleen kauniita muistojani ja saada palan huolettomuutta nykyarjen keskelle."

 

"Pelko, epävarmuus ja toivon hiven, ihminen on sekaisin pienistä asioista. Uskaltaako ottaa riski, avata sydämensä ja nauttia palasta onnea. Entä jos taas revitään maailma palasiksi, jos tuska taasen yllättää ja musertaa? Mistä selvittää todellisuus, mistä saada voimaa puhaltaa kuvitelman harso pois. Mikä on totta ja mikä unelmaa? Onko se aina pakko selvittää isolla riskillä, eikö sitä voisi lukea aamun uutisista? Sydän, tuo kummallinen kapistus, tekee tepposiaan ja asettaa haavoittuvaiseksi. Jos vain piiloutuisi metsään ja suosiolla luopuisi mahdollisuudesta onneen. Sillä se on kumminkin vain harhaa, raastaa mieltä ja jättää lopuksi yksin vapisemaan."

 

"Rehevä maa-alue kukoistaa, kunnes joku kylvää myrkyllisen siemenen. Hitaasti mutta varmasti, kuihtuu alue pala palalta. Ei riitä että joku poistaa myrkyn, vaan kaikki pitää kasvattaa uudelleen. Vaikka alue myöhemmin rehevöitsisi taas, se olisi erilainen. Paljon työtä ja aikaa, silti aiempaa ei saavuteta kokonaan. Tarhuri odottaa pahan siementä seuraavaa, miettien jaksaako kasvattaa kaiken uudestaan. Vehreys kaunis ja vallaton, tulevalta tuntemattomalta suojaton."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.