KatjaKurhela Sydämen tuotoksia

Pieniä elämäohjeita

1. Anteeksi voi antaa, mutta on vaikeaa unohtaa. Kohtele siis muita niin, kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan.

2. Kaverit, auto ja asunto voi vaihtua, mutta perhe ei. Eli kunnioita ja rakasta perhettäsi ja muista se myös heille näyttää.

3. Riitely on normaalia. Mutta muista riidellä kiistellystä asiasta, älä hyökkää toista vastaan. Vihaspäissään heitettyjä sanoja ei saa takaisin, harkitse mitä sanot.

4. Ymmärrä, että et ole aina oikeassa. Pysty nöyrtymään ja pyytämään anteeksi.

5. Ole sinut itsesi kanssa ja ole ylpeä itsestäsi sellaisena kuin olet. Kukaan ei ole täydellinen, hyväksy heikkoutesi ja vahvuutesi. Pyri silti kohti parempaa minää, ilman että otat siitä paineita.

6. Jokainen tekee virheitä, se on eri tekeekö niitä typeryyttään/naiviuuttaan vai silkkaa ilkeyttään. Virheistään pitää ottaa oppia.

7. Kaikilla meillä on menneisyys ja asioita, joita olis voinut jättää tekemättä, mutta älä märehdi ja kadu turhia, koska et voi muuttaa menneisyyttä. Kaikki hyvät ja huonot asiat elämässä on tehnyt meistä juuri sen mitä nyt olemme. Jos haluaisit muuttaa jotain menneisyydestä, voisi sinulta puuttua joku läheinen nykyisyydestä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Harkitsen mitä sanon, eli en sano mitään, ennen kuin harkitsen.

Valitettavsti en pysty päättäämään...

No onhan noi kivoja, mutta ei täydellisiä. Tiesitkö, että Pohjanmaallakaan eivät häjyt olleet täydellisiä, koska heiltä puuttuivat viat kokonaan.

Käyttäjän KatjaKurhela kuva
Katja Kurhela

Eivät ole täydellisiä, mutta näin olen pyrkinyt elämään ja vaikka virheitä välillä teenkin, on minulla kokonaisuudessaan ollut hyvä elämä. On paljon muitakin hyviä elämänohjeita, mutta näin huonolla muistilla, sain yhtäkkiseltään kasaan vain nämä. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Katjan puolella olen. Kannattaa opetella ohjeistamaan itseään positiivisesti.